NODERĪGAS ZIŅAS

Uzmanību! 
Situācija Izraēlā: Saasinoties drošības situācijai Izraēlā, kas rada ievērojamus riskus un neprognozējamu situācijas attīstību, LR Ārlietu ministrija aicina izvērtēt nepieciešamību doties uz Izraēlu. Valsts teritorijā esošajiem Latvijas valsts piederīgajiem ĀM aicina sekot līdzi situācijas attīstībai un vietējo drošības dienestu rekomendācijām. Šis brīdinājums ir spēkā līdz turpmākam aktuālās situācijas precizējumam.
 
Situācija Ukrainā: Civilās Aviācijas Aģentūra (CAA) izziņo aizliegumu visām Latvijā reģistrētām aviokompānijām veikt lidojumus Ukrainas gaisa telpā, kā arī Krievijas gaisa telpā tuvāk par 180 kilometriem no Krievijas un Ukrainas. Brīvdienu operatoru čaterlidojumi un regulārie avio pasažieru pārvadājumi tiek veikti, ievērojot visus drošības noteikumus bez Ukrainas gaisa telpas šķērsošanas.

Ko vēl es nezināju par ceļošanu ar kruīza kuģi?

Drošība. Katrs jūras kruīzs sākas ar drošības instruktāžu. Kad būsiet iekārtojušies kajītē, jūs noteiktā laikā tiksiet aicināti uz plašāku kopējo telpu (teātri vai atpūtas telpu), kur instruktori stāstīs vai video stāstīs par drošību uz kuģa, glābšanas līdzekļiem, demonstrēs skaņas signālus, u.tml. Ja nebūsiet apmeklējuši šādu pasākumu, jums tiks atgādināts ierasties un noklausīties informāciju nākamajā, aiznākamajā un aizaiz… dienā. Ārkārtas situāciju iespējamība ir niecīga, tomēr zināt der!

Nauda uz kuģa. Uzkāpjot uz kuģa, jums savai kajītes atslēgai (plastikāta formas karte) būs jāpiesaista maksājumu karte vai arī jāveic noteiktas minimālās summas skaidras naudas iemaksa. Turpmāk šī atslēga uz kuģa kalpos arī par jūsu identifikācijas karti un maksāšanas līdzekli. Iesakām veikt skaidras naudas iemaksu, ja jums ir svarīgi, lai kruīza kompānija neaizturētu naudas līdzekļus pēc kruīza beigām (līdz pat 1 mēnesim). Skaidras naudas iemaksu var veikt gan recepcijā, gan speciālos automātos.

Maksa par apkalpošanu. Tā tiks iekasēta no jūsu iemaksātās naudas/piesaistītās maksājumu kartes, ja vien netiek maksāta, rezervējot kruīzu (atkarīgs no katras kruīzu kompānijas), bet papildu dzeramnaudas atstāt nav obligāti. Šāda pieeja tiek izmantota, lai dotu iespēju dalīt šo papildu naudu arī ar personālu, kuru jūs nesatiksiet, bet, kas rūpējas par to, lai “viss notiek”. Ja tomēr vēlaties, varat akurāti salocīt kādu nelielu banknoti un neuzkrītoši pasniegt kopā ar ēdienkarti, atstāt numuriņā vai tamlīdzīgi. Iegādājoties dažādus papildu pakalpojumus uz kuģa, rēķinieties ar papildu % maksu par apkalpošanu, tādēļ, ja plānojat kādus no tiem izmantot, izdevīgāk būs tos iegādāties kopā ar ceļojumu.

Nākamais kruīzs. Kruīza laikā parasti tiek dota iespēja uz vietas iegādāties nākamo kruīza braucienu. Šajā gadījumā jums nebūs jāpārmaksā. Iegūstiet informāciju, jautājiet kompānijas pārstāvim, noformējiet lojalitātes karti, izmantojiet iespējas!

Kruīza izvēle. Izvēlieties savām vēlmēm, iespējām un interesēm atbilstošu kruīzu – tie atšķiras gan pēc ilguma, gan reģiona, kompānijas, klases, u.tml. Vieni no interesantākajiem varētu būs tā saucamie Reposition kruīzi, kad kuģis maina jūras. Tas jums var dot iespēju, piemēram, kāpt uz kuģa Romā, bet izkāpt Maiami, kuģot no Kopenhāgenas uz Dubaiju… Kuģi maina jūras un kruīza reģionus pāris reizes gadā. Ceļošana ar nelielu kuģi dod iespēju iegriezties mazākās ostās, kā arī mazāki kuģi dažas reizes gadā dodas “pasaules kruīzā”.

Kajītes izvēle. Ir grūti komentēt labākās kajītes izvēli vēlamajā klasē, jo, pirmkārt, kuģi ļoti atšķiras, otrkārt, katram ir savas vēlmes un kritēriji. Viena no labākajām izvēlēm varētu būt kuģa cents, jo aizmugurē var būt vairāk dzirdamas motora skaņas, noteiktos sektoros uz kuģa varēs dzirdēt kluba mūziku vai ratiņus stumšanu restorānā laikā, kad kuģa personāls gatavojas, lai jūs varētu sagaidīt uz brokastīm. Viena no iespējām, ja esat atvērti “loterijai” , ir tā saucamās Garantētās kajītes iegāde – tās kategorija nebūs skaidra līdz brīdim, kad atvērsiet, bet cena patīkami pievilcīga. Viesiem tiek atvēlēti noteikti klāji augšpusē, kur atrodas kajītes, atpūtas telpas, teātri, veikali, restorāni, spa, sporta zāle, bērnu rotaļu istabas, u.tml. Savukārt kravas, kas nodrošina ikdienas pakalpojumus, personāla kajītes, tai skaitā pilnībā aprīkota slimnīca gadījumam “ja nu”, atrodas zemākajos klājos. Jāpiebilst, ka apdrošināšana, kas sedz noteiktu risku klāstu, šādam ceļojumam ir obligāta.

Jūras diena. Katru vakaru uz kuģa notiek dažādas augsta profesionalitātes līmeņa izrādes un šovi, bet dienās, kad kuģis nepiestāj nevienā ostā, plašāka izklaides programma pieejama arī dienas laikā. Teātri, kur notiek izrādes var būt gan ļoti grezni un līdzināties operai, gan atgādināt modernu koncertzāli – viss atkarīgs gan no kruīza kompānijas, gan no kuģa lieluma un klases.

Ēdināšana un dzērieni. Bezmaksas ēdināšana uz kuģa ir pieejama apmēram 18 h diennaktī (izņemot 01:00 – 06:00), bet atsevišķas maksa kafejnīcas un bistro darbojas arī naktī… ja nu tomēr. Pamata pakalpojumā iekļautas bufetes tipa brokastis, pusdienas un vakariņas, kā arī jums kajītē ik dienas tiks atstāta informācija par to, kur un kādos laikos maltīti var ieturēt a-la-carte restorānā bez papildu maksas, kur jūs apkalpos pēc augstākajiem standartiem. Kafija un tēja no automātiem parasti ir pieejama visu laiku, sulas un ūdens var būt pieejami tikai līdz pusdienlaikam (dažādām kompānijām atšķiras). Ceļojot vienmēr iesakām līdzi ņemt ūdens pudeli, kuru varēsiet paņemt līdzi un ērtā laikā uzpildīt.

Bagāža. Uz kruīza kuģa nedrīkst ienest dzērienus un priekšmetus, kas var skaitīties nedroši, tai skaitā, piemēram, gludekļus, u.tml. Tomēr, ja kādu priekšmetu būs liegts ienest uz kuģa, tas netiks pilnībā atsavināts, bet gan paglabāts un tiks atgriezts, kad no klāja nokāpsiet. Gadījumā, ja nepieciešams kādu apģērba gabalu izgludināt vai izmazgāt, to kuģa personāls paveiks jūsu vietā par visai mērenu samaksu.

Smēķēšana. Uz kuģa atrodas īpašas zonas smēķēšanai, kā arī to atļauts darīt kazino (ja vien nav noteikts citādāk). Smēķēšana kajītēs un citās zonās nav pieļaujama.

Novēlam Jums patīkamus jūras ceļojumus!

(Informācija balstīta uz kompānijas MSC pieredzi, ceļojot pamata klasē, un dažādām kompānijām var atšķirties.)

bottom logo
   +371 67283300         [email protected]

   

Sazināties ar mums

Jaunumi

Es piekrītu Privātuma politika
bottom logo
   +371 67283300
   [email protected]
   
American Express    IATA   ALTA