NODERĪGAS ZIŅAS

Uzmanību! 
Situācija Izraēlā: Saasinoties drošības situācijai Izraēlā, kas rada ievērojamus riskus un neprognozējamu situācijas attīstību, LR Ārlietu ministrija aicina izvērtēt nepieciešamību doties uz Izraēlu. Valsts teritorijā esošajiem Latvijas valsts piederīgajiem ĀM aicina sekot līdzi situācijas attīstībai un vietējo drošības dienestu rekomendācijām. Šis brīdinājums ir spēkā līdz turpmākam aktuālās situācijas precizējumam.
 
Situācija Ukrainā: Civilās Aviācijas Aģentūra (CAA) izziņo aizliegumu visām Latvijā reģistrētām aviokompānijām veikt lidojumus Ukrainas gaisa telpā, kā arī Krievijas gaisa telpā tuvāk par 180 kilometriem no Krievijas un Ukrainas. Brīvdienu operatoru čaterlidojumi un regulārie avio pasažieru pārvadājumi tiek veikti, ievērojot visus drošības noteikumus bez Ukrainas gaisa telpas šķērsošanas.

Kurš ir labākais laiks kruīza ceļojumam?

Šīs ir viens no biežāk uzdotajiem jautājumiem, uz kuru nav iespējams sniegt viennozīmīgu un absolūtu atbildi, jo katrā no kruīzu reģioniem tas ir savs. Kruīza brauciena izvēli nosaka gan sezona, gan tas, kāds ir jūsu plānotais budžets. 
 
Informācijai ir vispārīgs raksturs. Materiāls balstīts uz Cruisecritic.com
 
Vairumam tūrisma reģionu ir trīs sezonas – karstā (high) sezona, kad cenas ir visaugstākās un pieprasījums vislielākais, starpsezona (sholder) sezona, kurā ir mērens pieprasījums, relatīvi labi laika apstākļi, kā arī cena ir lētāka, un nesezona/klusā (low), kas ir vismazāk noslogotā, kad, droši vien arī redzēsiet mazāk, taču cenas ziņā būs vislētākā. Runājot par kruīzu, nesezona ir lielā mērā saistīta ar mazāk piemērotiem laika apstākļiem, tādēļ arī pastāv lielāka iespējamība, ka kruīzs var tiks atcelts, pārcelts, tā maršruts var tikt mainīts.
 
Iepazīstieties ar kruīzus piedāvājumiem Cruisecentre.lv, rezervējiet tiešsaistes sistēmā vai jautājiet ceļojumu konsultantam.
 

Labākais laiks kruīzam:

Havaju salās: maijs – septembris. It īpaši jūnijs un jūlijs, kad ir sausākā sezona visa gada laikā un salu apceļošanas iespējas – visplašākās. Šajā laikā ģimenes daudz ceļo kopā ar bērniem. Savukārt finansiālais izdevīgums, kad nenāksies ielaisties kompromisos saistībā ar laika apstākļiem, būs laiks no jūnija līdz septembrim. Ceļojot tuvāk rudenim – augustā un septembrī – jārēķinās ar lielākiem viļņiem, kā arī mitrāku laiku. Ja vēlaties ceļot laikā, kad bērnu būs mazāk, ceļojiet maijā. 

Karību salas: decembris – aprīļa vidus. Karību jūrā var kuģot visu cauru gadu, taču labākais laiks ir tad, kad ziemeļu puslodē ir aukstāks. Šajā laikā Karību reģions vilina ne tikai ar patīkamo klimatu, bet arī šie ir sausākie mēneši salās. Finansiāli izdevīgāks laiks būs decembra sākums un aprīlis, taču, ņemot vērā, ka šajā reģionā ir ļoti daudz kruīzu piedāvājumu, vienmēr ir vērts painteresēties par kruīziem dažādām budžeta kategorijām. Lētākais laiks kruīzam šajā reģionā būs vasaras beigas un rudens sākums, taču tad ir jārēķinās ar lielāku vētru iespējamību, tādēļ kruīza maršruts var tiks mainīts, to var atcelt vai pārcelt ar lielāku iespējamību. Ģimenes ar bērniem ir iecienījušas atpūtu Karību reģionā no jūnija beigām līdz augustam, kā arī skolēnu brīvdienās.

Austrālija: novembris – marts. Austrālijas piekrastes apceļošanai labākais laiks būs laiks no novembra otrās puses līdz martam, kad Austrālijas pavasaris pāriet vasarā. Sidnejas, Adelaidas un Pērtas ostās būs patīkami silts un saulains, kamēr no Kērnsas līdz Lielajam barjeru rifam – būs mitrs un karsts. Laiks no novembra līdz martam ir arī taifūnu sezona, it īpaši ziemeļaustrumos un ūdens var būt nemierīgs. Paši austrālieši dodas kruīza brīvdienās no decembra beigām līdz janvārim, tādēļ šajā laikā vajadzētu rēķināties ar lielākiem cilvēku pūļiem un noslogotām ostām. Finansiāli izdevīgāks laiks ceļošanai būs Austrālijas ziema – no jūnija līdz septembra sākumam, kad arī cilvēku būs daudz mazāk. Ekspedīciju kruīzi un ceļojumi uz Tasmānju lietus sezonā – no jūnija līdz augustam – ir ļoti ierobežoti.

Meksika: novembris – janvāris. Apvienojot lētākus lidojumus un lieliskus laika apstākļus, labākais laiks doties uz Meksiku ir no novembra līdz janvārim. Gaisa temperatūras būs patīkami siltas, cilvēku pūļi (izņemot Ziemassvētkus un Jauno gadu) – mazāki. Sākot no februāra reģiona popularitāte pieaug, martā un aprīlī atsevišķos galamērķos (Maiju Rivjērā, Kabo San Lucas un Ensenadā) pieprasījums samazinās, taču šis laiks ir labs, ja jums patīk ballīšu gaisotne. No jūnija līdz novembrim cenas kruīziem būs lētākas, taču abās Meksikas piekrastēs šajā laikā mēdz būt vētras. Jūs varat doties uz Meksiku arī maijā – ceļojumi būs lētāki, taču arī laika apstākļi tādos populāros reģions kā Maiju Rivjēra un Kozumela būs mitri, Meksikas Rivjērā – sauss, bet Kabo citās Klusā okeāna piekrastes ostās – būs ļoti karsts.

Bermudu salas: jūnijs – augusts. Kruīzi Bermudu salās notiek no aprīļa līdz novembra vidum, vairums cilvēku ceļo vasarā, tādēļ pieprasījums ir lielāks un ceļojumi – dārgāki. Lētākus piedāvājumus atradīsiet no aprīļa līdz jūnijam un no septembra līdz novembrim. Bermudu salās vētras mēdz būs no jūnija līdz novembrim, līdzīgi kā Karību reģionā un ASV austrumu piekrastē, taču salās vētras var būt laikā no augusta līdz oktobrim, kā arī oktobris Bermudu salās ir lietainākais gada mēnesis. Maijs ir labs starpsezonas periods, kad varēsiet noķert ceļojumu atlaides, bet laika apstākļi solīs zilas debesis un siltas temperatūras. 

Aļaska: jūnijs – augusts. Šim reģionam ir īsa kruīzu sezona, kas sākas aprīļa beigās un turpinās līdz oktobrim. Populārākā sezona ir no jūnija līdz augustam, kad laika apstākļi ir patīkamākie. Šī ir arī atvaļinājumu sezona, kad jārēķinās, ka cenas būs augstākas, cilvēku būs vairāk, kā arī pastāv liela lietus iespējamība, it īpaši augustā. Šis laiks ir bagātākais arī, ja jūsu mērķis ir dzīvnieku vērošana un vēlaties apmeklēt festivālus ostu pilsētās. Arī maijs un septembris ir labi mēneši Aļaskas apceļošanai – cenas būs nedaudz zemāka, kā arī maijs šajā reģionā ir sausākais gada mēnesis. 

Kanāda un Jaunanglija: septembra vidus – oktobra vidus. Šis ir labākais laiks kruīza ceļojumam reģionā, taču jārēķinās, ka nebūs īpaši silts. Visa kruīza ceļojumu sezona reģionā ilgst no maija līdz pat oktobrim, bet siltākais laiks no jūnija beigām līdz septembra sākumam, kas būs patīkamākais, ja vēlaties iepazīt ostas pilsētas. Lētākus kruīzus atradīsiet maijā un oktobra beigās, taču atcerieties, ka uz peldēm baseinā šajā laikā labāk daudz necerēt. 

Eiropas Vidusjūras reģions: aprīlis – jūnijs un septembris – oktobris. Lielākais pieprasījums kruīziem šajā reģionā ir vasarā, taču labākais laiks Eiropas kruīzam ir pavasara beigas un rudens sākums, kad temperatūras ir patīkamākas un cilvēku mazāk, nekā vasaras mēnešos. Savukārt Starpsezonā – no aprīļa līdz jūnija sākumam un no septembra līdz oktobrim – cenas ceļojumiem jūs iepriecinās vairāk. Vidusjūras rietumos kruīzu sezona ilgst no aprīļa līdz novembrim, piedāvājot apmeklēt Spāniju, Franciju, Itāliju un Maltu, savukārt Kanāriju salas un Vidusjūras austrumu daļu (Horvātiju, Balkānus, Grieķiju un Turciju) apmeklējiet laikā no aprīļa līdz decembrim. Atsevišķos maršrutos pa kādam kruīzam tiek piedāvāts arī ziemas mēnešos. Lētākus Vidusjūras rietumu kruīzus, joprojām pilnībā izbaudot reģiona dabas skaistumu, meklējiet maijā un septembrī, bet austrumu daļā – aprīlī un oktobrī. Izvēloties  ceļojuma datumus, ņemiet vērā arī skolēnu brīvdienas. 

Baltijas jūra un Ziemeļu jūra: maijs – septembris. Regulārā kruīzu sezona šeit ilgst no aprīļa līdz oktobrim, taču pavasarī un rudenī Skandināvijas un Baltijas jūras ostās temperatūras būs mērenas. Savukārt no janvāra līdz martam atsevišķas kruīzu kompānijas organizē ziemeļblāzmas vērošanas kruīzus.  

Eiropas upju kruīzi: maijs – septembris. Eiropas upju kruīzi ir populāri no maija līdz septembrim, kad dienas ir garas un siltas un ielās kūsā dzīve. Dažkārt Eiropu vasarās piemeklē karstuma viļņi un ūdens līmenis upēs var kristies, taču šādos gadījumos daudzas kompānijas piedāvā alternatīvas - izbraucienus ar motorlaivām. Lētāki Eiropas upju kruīzi pieejami tulpju un narcišu ziedēšanas laikā, kad temperatūras ir mērenas. 

Āzijas dienvidi: marts – aprīlis un oktobris. Jūs noteikti novērtēsiet kruīzu starpsezonā – matā un aprīlī, kas ir koku ziedēšanas laiks, kā arī oktobrī, kad tie iekrāsojas, atnākot rudenim. Šajā laikā klimats ir mērens un lietus iespējamība neliela, padarot šo laiku lielisku Āzijas valstu iepazīšanai. Vasaru var iedalīt 2 daļās – jūnijā un pirmajā jūlija pusē ir visai lietains, kad tūristu būs mazāk, bet otrajā vasaras pusē līdz augustam – karsts un mitrs. Savukārt lielākais pieprasījums šiem galamērķiem ir tuvāk ziemas mēnešiem.

bottom logo
   +371 67283300         [email protected]

   

Sazināties ar mums

Jaunumi

Es piekrītu Privātuma politika
bottom logo
   +371 67283300
   [email protected]
   
American Express    IATA   ALTA