Avio ziņas

Uzmanību! 
Situācija Izraēlā: Saasinoties drošības situācijai Izraēlā, kas rada ievērojamus riskus un neprognozējamu situācijas attīstību, LR Ārlietu ministrija aicina izvērtēt nepieciešamību doties uz Izraēlu. Valsts teritorijā esošajiem Latvijas valsts piederīgajiem ĀM aicina sekot līdzi situācijas attīstībai un vietējo drošības dienestu rekomendācijām. Šis brīdinājums ir spēkā līdz turpmākam aktuālās situācijas precizējumam.
 
Situācija Ukrainā: Civilās Aviācijas Aģentūra (CAA) izziņo aizliegumu visām Latvijā reģistrētām aviokompānijām veikt lidojumus Ukrainas gaisa telpā, kā arī Krievijas gaisa telpā tuvāk par 180 kilometriem no Krievijas un Ukrainas. Brīvdienu operatoru čaterlidojumi un regulārie avio pasažieru pārvadājumi tiek veikti, ievērojot visus drošības noteikumus bez Ukrainas gaisa telpas šķērsošanas.

airBaltic registrētās bagāžas svars līdz 23 kg

 
No  2021. gada 21. jūnija lidojot ar airBaltic, vienas reģistrētās bagāžas vienības maksimālais svars ir 23 kg, savukārt izmēra ierobežojums – 100x50x80 cm.
 

BUSINESS – bez maksas atļauts pārvadāt ne vairāk kā 2 bagāžas vienības ar kopējo svaru līdz 46 kg.  

GREEN plus un GREEN classic – bez maksas atļauts pārvadāt ne vairāk kā 1 bagāžas vienību ar svaru līdz 23 kg.  

GREEN – no 14.99 EUR par katru reģistrētās bagāžas vienību vienā lidojuma virzienā aviobiļetes iegādes laikā airBaltic.com. Maksa par reģistrēto bagāžu ir atkarīga no izvēlētā maršruta un lidojuma ilguma.Baggage1

* Maksa par reģistrēto bagāžu ir atkarīga no izvēlētā maršruta un lidojuma ilguma, aptuveni no ~ 19 €

Gadījumā, ja Jūsu maršruts iekļauj pārsēšanos Rīgā, ilgāku par 24 stundām, maksa par bagāžu tiks ieturēta atsevišķi par katru lidojuma segmentu līdz galamērķim.

airBaltic Club VIP dalībniekiem kopējais bezmaksas bagāžas apjoms:

  • ar BUSINESS biļeti – 4 bagāžas vienības (līdz 92 kg);
  • ar GREEN classic biļeti – 3 bagāžas vienības (līdz 69 kg);
  • ar GREEN un GREEN plus biļeti bezmaksas bagāža nepienākas.

airBaltic Club Executive dalībniekiem kopējais bezmaksas bagāžas apjoms:

  • ar BUSINESS biļeti – 3 bagāžas vienības (līdz 69 kg);
  • ar GREEN classic biļeti – 2 bagāžas vienības (līdz 46 kg);
  • ar GREEN un GREEN plus biļeti bezmaksas bagāža nepienākas.

Ja rezervācijā ir bērns vai zīdainis, saliekamie rati vai kulba, vai auto sēdeklītis tiek pārvadāti bez maksas. Pasažieriem ar zīdaini bez maksas atļauts pārvadāt vienu reģistrētās bagāžas vienību līdz 10 kg. Viena pieaugušā bagāža var tikt apvienota ar zīdaiņa bagāžu.

Reģistrētajā bagāžā nedrīkst nodot trauslus, plīstošus priekšmetus, piemēram, brilles, pārtikas produktus, vielas, kuras bojājas, vai lietas, kurām ir īpaša vērtība, piemēram, nauda, atslēgas, parakstītās zāles, vērtspapīri vai citas vērtslietas, darījumu dokumenti, pases un citi personu apliecinoši dokumenti vai paraugi, dārglietas, dārgmetāli, elektroniskās/elektriskās ierīces, piemēram, foto/video kameras, datorus, mobilos telefonus un mūzikas instrumentus.

Lūdzu, ņemiet vērā, ka kopā ceļojošiem pasažieriem nav iespējams apvienot bagāžu, izņemot gadījumos, kad visi pasažieri iekļauti vienā rezervācijā.

Bagāža, kas sver vairāk nekā 23 kg

Gadījumos, kad reģistrētās bagāžas vienība sver vairāk nekā atļautos 23 kg, lidostā tiek iekasēta 50 EUR maksa. Fiksētā maksa attiecināma uz vienu bagāžas vienību nevis katru kilogramu.  Vienas bagāžas vienības svars nedrīkst pārsniegt 32 kg.

Ja Jūsu reģistrētā bagāža pārsniedz gan pieļaujamo svaru, gan vienību skaitu, tiek piemērotas abas maksas.

Lielizmēra bagāža

Gadījumos, kad reģistrētās bagāžas vienības izmēri pārsniedz 100x50x80 cm, tiek iekasēta papildus maksa ~ no 60 € par lielizmēra bagāžu. Šī fiksētā maksa tiek attiecināta uz bagāžas vienību, kura sver līdz 23 kg.

Lielizmēra bagāžai, kuras svars pārsniedz 23 kg, tiek piemērota papildus maksa ~ no 110 € maksa par vienu bagāžas vienību vienā lidojuma virzienā. Šī maksa iekļauj 60 € maksu par lielizmēra bagāžu, kā arī 50 € maksu par bagāžu, kas sver vairāk nekā 23 kg. Vienas lielizmēra bagāžas vienības svars nedrīkst pārsniegt 32 kg.

Ja vēlaties pārvadāt lielizmēra bagāžu, lūdzu, sazinieties ar Estravel Latvia pārstāvjiem, lai sniegtu informāciju par bagāžas izmēriem un svaru un saņemtu apstiprinājumu par tās transportēšanu.

Jebkura maksa par bagāžas pārvadāšanu netiek atlīdzināta.

bottom logo
   +371 67283300         [email protected]

   

Sazināties ar mums

Jaunumi

Es piekrītu Privātuma politika
bottom logo
   +371 67283300
   [email protected]
   
American Express    IATA   ALTA